ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΣΥΜΒΑΤΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ-μια νέα και αναγκαία οπτική.

Η Ολιστική Ιατρική και Οδοντιατρική είναι οι γνωστές, κλασσικές επιστήμες. Διαφοροποιούνται όμως στο ότι, έχουν σαν βασικό γνώμονα τη φιλοσοφία της ολότητας του οργανισμού. Σύμφωνα με αυτήν, κάθε τι που συμβαίνει στο σώμα μας, κάθε σύμπτωμα ή δυσλειτουργία που εμφανίζεται, οφείλεται σε μια γενικότερη δυσλειτουργία του οργανισμού. Ο οργανισμός αντιμετωπίζεται σαν «όλον», όπου τίποτα δεν είναι ξέχωρο από τα υπόλοιπα και κάθε κομμάτι του οργανισμού που νοσεί, συνδέεται με μια γενικότερη ανισορροπία του οργανισμού την οποία ο γιατρός ή ο οδοντίατρος δε πρέπει να παραβλέψει. Δε πρέπει να μείνει στο σύμπτωμα αλλά πρέπει να ανακαλύψει την αιτία και να αντιμετωπίσει την κατάσταση πολύπλευρα.

Το στόμα, όσο μικρό πεδίο κι αν αποτελεί σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα, είναι ένας ακριβής καθρέπτης της γενικότερης υγείας. Ένα υγιές στόμα μαρτυρά καλή υγεία και δυνατό αμυντικό σύστημα. Ένα στόμα με ροπή στους πολυτερηδονισμούς ή στις φλεγμονές των ούλων, αποκαλύπτει ανισορροπία στην υγεία και πεσμένη άμυνα. Ο εκπαιδευμένος οδοντίατρος, λοιπόν, μπορεί να βγάλει πολλά συμπεράσματα για τη γενική υγεία του ατόμου που εξετάζει. Μπορεί να δώσει κατευθύνσεις, αλλά και πολλές λύσεις, όχι μόνο για το στόμα αλλά για την τόνωση ολόκληρου του οργανισμού.

Η Βιοσυμβατή Οδοντιατρική είναι το απόσταγμα από τον συνδυασμό της οδοντιατρικής επιστήμης με την, ολοένα και αυξανόμενη, ανάγκη μας για έναν πιο φυσικό τρόπο ζωής. Απαλλαγμένο, όσο είναι δυνατό, από την «υπερ-φαρμακία» και την δηλητηρίαση του οργανισμού με χημικά και άλλα βλαβερά στοιχεία.

Η άσκηση της Οδοντιατρικής με γνώμονα μια τέτοια φιλοσοφία, αλλάζει πολλά δεδομένα στη μέχρι τώρα αντιμετώπιση των οδοντιατρικών νοσημάτων.

Καταρχήν, καταργούμε τη χρήση αμαλγάματος, το οποίο περιέχει υδράργυρο, ο οποίος ανήκει στα βαρέα μέταλλα και σε κάθε μας μάσημα, ατμοί του, απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα και δηλητηριάζουν τον οργανισμό.

Τα ήδη υπάρχοντα «μαύρα» σφραγίσματα πρέπει να αφαιρεθούν το συντομότερο και μάλιστα με ειδική διαδικασία, ώστε να γίνει όσο είναι εφικτό μικρότερη απορρόφηση από τον οργανισμό κατά την αφαίρεσή τους.

Υπάρχει πλέον συγκεκριμένο πρωτόκολλο που αφορά τον τρόπο απομάκρυνση των παλιών μαύρων σφραγισμάτων, για την ασφάλεια του ασθενούς.

Σε πολλές περιπτώσεις χορηγείται, είτε από τον οδοντίατρο, είτε σε συνεργασία με ολιστικό γιατρό, ειδικό αποτοξινωτικό πρόγραμμα (Detox Program) για την τόνωση του οργανισμού μετά από την αφαίρεση των μαύρων σφραγισμάτων.

Αλλαγές στα σχήματα προληπτικής οδοντιατρικής που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν. Τα παλιά σκευάσματα φθορίωσης έχουν αποδειχθεί οτι είναι βλαβερά για τον οργανισμό.

Περιορισμός στη χορήγηση φαρμάκων, ειδικά αντιβιοτικών, ώστε ο οργανισμός να μην «ποτίζεται» με χημικά και να μην αδυνατίζει το αμυντικό του σύστημα, αλλά και να μην αναπτύσσονται όλο και περισσότερα ανθεκτικά στελέχη μικροβίων, κάτι που είναι καθαρό αποτέλεσμα της λαθεμένης και αλόγιστης χρήσης φαρμάκων.

Όλα τα παραπάνω, συνδυάζονται απαραίτητα με ακτινογραφίες χαμηλής ακτινοβολίας από ψηφιακό μηχάνημα, ειδικό ιονιστή που περιορίζει τον μικροβιακό παράγοντα στην ατμόσφαιρα του ιατρείου και χρήση ατοξικών υλικών.

Η ολιστική και η βιοσυμβατή οδοντιατρική αποτελούν κάθε άλλο παρά πολυτέλεια. Έχουν γίνει αναγκαίες, εξαιτίας του σύγχρονου τρόπου ζωής, μέσα στον οποίο ο οργανισμός βάλλεται καθημερινά, από την τοξίνωση που συσσωρεύεται μέσω του στρες, από μια ατμόσφαιρα που γίνεται όλο και πιο μολυσμένη, από μια διατροφή αμφιβόλου ποιότητας, από τη συνεχή χρήση, πόση και βρώση χιλιάδων συντηρητικών. Η στροφή του ενδιαφέροντος προς έναν πιο ασφαλή και φυσικό τρόπο ζωής, αφορά άμεσα και τον τρόπο άσκησης της οδοντιατρικής επιστήμης. Ενημερωθείτε από τον οδοντίατρό σας ή απευθυνθείτε σε κάποιον οδοντίατρο που έχει την ανάλογη γνώση και φιλοσοφία.

Πρόσφατα Άρθρα