Τι είναι αισθητική οδοντιατρική;

Τι είναι αισθητική οδοντιατρική;Η Αισθητική Οδοντιατρική είναι το πιο καλλιτεχνικό κομμάτι της Οδοντιατρικής Επιστήμης, μιας και ξεπερνά την ανάγκη της θεραπείας και προχωρά στην ικανοποίηση των αισθητικών αναγκών του ατόμου.

Ασχολείται με ένα φάσμα εργασιών που σαν στόχο έχουν τον καλλωπισμό του ατόμου, βαδίζοντας πάντα μέσα στα μονοπάτια της επιστήμης.Ο Αισθητικός Οδοντίατρος δεν είναι ο οποιοσδήποτε Οδοντίατρος. Είναι ένα άτομο που αφού ολοκληρώνει τις συνολικές οδοντιατρικές σπουδές, αποκτά μια ειδική κατάρτιση ώστε να χειρίζεται υλικά και τεχνικές που θα αποδώσουν το μέγιστο αισθητικό αποτέλεσμα. Κι αυτό, πάλι, δεν είναι αρκετό.

Ο Αισθητικός Οδοντίατρος, εκτός από επιστήμων και γιατρός, είναι απαραίτητα και ένας καλλιτέχνης που θα βάλει την προσωπική πινελιά σ’ ένα έργο και θα θέλει να αποδώσει την ομορφιά με αριστουργηματικό τρόπο.Θέλει ένα παραπάνω ταλέντο και ένα μεράκι για να ακολουθήσει ένας γιατρός αυτόν τον δρόμο γιατί, πρέπει να συνδυάσει τις σωστές δόσεις από τεχνοκρατική σκέψη-ίδιον του γιατρού-και λεπτό γούστο και φαντασία-ίδιον του καλλιτέχνη.

Το αποτέλεσμα θα λάμψει στο χαμόγελο του αποδέκτη.

Πρόσφατα Άρθρα